道の駅萩しーまーとは、萩沖で獲れた新鮮な旬の地魚や萩で昔から親しまれてきた食べ物を味わうことができる場所。
地元の食材を活かした和食をおいしく食べられるよ!
At Hagi Seamart, you can try fresh, locally-caught fish from Hagi as well as beloved traditional food.
Experience traditional Japanese cuisine that uses our fresh, local ingredients!
旬の萩産魚介を鮮度の良さを活かした刺身で味わってください。
レストランで提供したりテイクアウトの刺身パックを販売しています。
Try our sashimi and experience for yourself how fresh and delicious Hagi’s seasonal seafood is!
You can try it in our restaurants or buy it to take out.
新鮮な萩産魚介は寿司で食べてもとてもおいしくお勧めです。
レストランで提供したりテイクアウトの握り寿司パックを販売しています。
Seafood from Hagi is also delicious as sushi!
You can also try this in our restaurants or buy it to take out.
萩しーまーとのレストランで一番人気のあるメニューは海鮮丼です。
一度に様々な種類の魚介の刺身を味わうことができます。
The most popular dish on our menu is Kaisendon, a seafood sashimi-topped rice bowl!
We recommend this as you can try lots of different varieties of seafood sashimi all at once.
旬の萩産魚介に小麦粉ベースの衣をつけて油で揚げます。
素材の繊細な味を楽しむために天つゆもしくは付け塩で食べます。
We make our tempura by battering and deep frying seasonal fish caught in Hagi.
We recommend dipping them in tempura sauce or adding a little salt to bring out the subtle flavor.
萩は気候に恵まれおいしい果物が育ちます。
生絞りのフレッシュジュースや一口大にカットしたカップフルーツを販売しています。
Delicious fruit is grown in Hagi thanks to our favorable climate.
We sell freshly-squeezed juice and bite-sized fruit cups.
夏みかんの皮や実を活用した菓子や、船の形をした生地に餡がつまった蒸気船まんじゅうは萩の伝統的なお菓子です。
A range of Hagi’s traditional local confectionery and snacks are available at Seamart, including sweets made from the peel and pulp of natsumikan oranges, and jokisen ‘steamboat’ manju, waffle-like cakes with a sweet bean paste filling shaped like a boat.
鮮魚店スタッフが講師になり魚の捌き方を教えます。参加無料で、捌く魚、包丁、まな板、エプロンを用意していますので気軽に参加してください。
※5月から9月は暑いため休止します。
Hagi Seamart’s fishmongers will show you how to prepare fish. It’s completely free to join and we have fish, aprons, knives and chopping boards on hand, so there’s no need to bring anything with you!
※No class from May-September due to hot weather.